tisdag 23 augusti 2011

Skördetid

Det känns helt okey att ta farväl av sommaren, den har varit ganska eländig för min del..... En lång och vinglig balansgång på slak lina. Sömnlösa nätter och mörka tankar. Ogräs, försummade frösådder och rabatter. Odlingarna i växthuset och i pallkragarna har klarat sig hyfsat trots dålig omvårdnad. En trädgårds sommar som inte blev som tänkt var.....livet ville annat.

E
En ljummen och skön kväll, sensommar inte höst. Sallad av egen odlat grönt. En köttbit på kolgrillen. Ljuslyktor och fleecefiltar när mörkret kommer smygande.
Min tid är nu.....

tisdag 16 augusti 2011

Kajsa Kavat

Vår lilla Kajsa är en mycket social och sällskaplig kisse. Snabb som en vessla och alltid med där det händer saker. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag hittat henne i torktumlare, kylskåp, lådor mm under de två veckor hon bott tillsammans med oss. När hon inte far och flyger så sover hon precis som alla andra småttingar som en gris.
Ikväll har hon efter bästa förmåga hjälpt mig med att städa i ett par kökshyllor. Och lägligt nog när tröttheten slog till hade vi fyndat en gammal brödkorg som dessutom var precis i Kajsastorlek.















Natti, natti!

söndag 14 augusti 2011

Solhattar och Påfågelöga

Idag har jag ägnat många timmar år att klippa bort mängder med blad och blommor på tomatplantorna. En massa yttepytte gröna tomater hamnade också på komposten. Nu hoppas jag på sol och värme några veckor till så att tomater och chilepeppar får möjlighet att mogna och visa färg.
Det var okristligt varmt där i mitt lilla växthus, svetten rann från pannan och det smakade salt när jag slickade mig om munnen. Än har inte sommaren förlorat greppet och lämnat över stafettpinnen till nästa årstid. Men det känns i luften att hösten snart är här....



Både jag och fjärilarna älskar solhattar.

















Den här vita hatten är ny för i år och jag väntar med spänning på att den ska slå ut.



Kolla in färgerna på solhatten och påfågelögat, snacka om färgmatchning!

Mannen och jag dröjde oss ute länge ikväll fastän det började bli kylslaget och mörkna. Kantarellpasta, kolgrillade kalvfärsbiffar och ett gott rött vin i "Bodegan". Sista semesterdagen på en annorlunda semester är avverkad. Mina fötter är inte längre i semesterskick.....dom är blötlagda, slipade och redo för en arbetsvecka. Tvivelaktigt dock om resten av kroppen kommer att vara redo när larmet går igång i morgonbitti klockan sex!

lördag 13 augusti 2011

Räddaren i nöden, Uffe L...




Uffe har varit med mig på hela min resa den här semestern. Jag blev stående länge utanför det här hotellet i Barcelona. Varm och lycklig i hela kroppen!
Vacker skylt och underbar musik!

Sensommartankar

En ovanlig sommarsemester går mot sitt slut. En påminnelse om hur skört livet kan vara, hur lätt allt kan slås i spillror.....
Möter en ny dag och nynnar sakta, ""Gracias a la vida...Jag vill tacka livet"......