torsdag 5 juli 2012

Älskade sippor

I väntan på att pioner och rosor ska slå ut här hos mig bjuder jag på några små sötnosar som snart gjort sitt i trädgården för i år. Visst är väl de små sipporna vackra även när blomningen är över? 

Här någonstans mitt bland de toppiga frökapslarna efter mina frösådda tovsippor döljer sig en raritet. En rosa tovsippa-"anemone sylvestris marum", en fådd planta från Karin i Skara. jag har planterat den där mitt bland mina vanliga vita och hoppas att även den "råsa" kommer att gilla läget!

Hybridfjällsippan -dryas suendermanii har fröställningar som ser ut som små håriga vimplar. Precis som jag hoppades på förra året när jag planterade några exemplar så har dom spridit sig rejält och fått många nya kompisar.

Utblommad vit Backsippa-pulsatilla vulgaris alba har en kalufs som ser ut ungefär som min frisyr i arla morgonstund.

Till sist ett stort tack för alla fina välkomsthälsningar i förra inlägget. Tack för mail Anita och de underliga är att jag fått dina kommentarer på mailen men de syns inte här på bloggen!  Ska ta mig en funderare i morgon men jag ser inget konstigt med inställningarna.....

Jag kommer att titta in till er alla mina bloggvänner eftersom framöver. Men ni får ha tålamod, det kommer att ta lite tid för jag har massor av bloggläsning att ta igen!
Må så gott!