söndag 26 juni 2011

Söndagsmorgon

Sista dagen på en välbehövligt tredagars ledighet. Vaknar tidigt och väcker Pusan som som slår följe på min vandring i arla morgonstund. Vi tar en liten fotorunda i trädgården, hämtar in dagens tidning och tillreder dagens första kaffemugg. Pusan har inte varit sig lik sedan hon förlorade sina kompisar Frida och Signe. Hon sitter mest på bron och väntar. Dessutom har hon kämpigt med att muta in reviret. Frida såg till att inga andra kissekatter än våra två tassade runt på tomten, nu ligger allt ansvar att hålla inkräktare borta på Pusan. I går drog hon åtminstone till skogs på en liten kort jakttur, hon har inte ens jagat senaste veckorna.....

Om några timmar ska vi hämta svärmor och bjuda henne på lunch. Därefter fortsätter arbetet med flytta runt växter i den stora perenn rabatten som jag anlade förra året. En del växter har blivit högre än förväntat......men det växter som attan där!



Nävans storhetstid är nu här hos mig och jag älskar dem varenda en.

Fjällbruden-saxifraga cotyledon, stenbräcka blommar så vackert. De vita små blommorna med röda små fläckar svajar på höga ben. Bladrosetten är läderartad och liknar små tungor.

Hörde på nyheterna att ett högtryck närmar sig, hoppas verkligen att väderspåmännen har rätt denna gång......
Må så gott och ha en skön söndag!