fredag 10 februari 2012

Såtider och tidsbrist

Det har inte hänt mycket på den här bloggen på sista tiden. Det har hänt desto mer i det verkliga livet. Jag har börjat arbeta igen efter min sjukskrivning och det mesta rullar på som vanligt. Trots att dagarna blir längre och ljusare för var dag räcker den vakna tiden inte riktigt till för allt jag vill ta itu med. En del bla bloggandet har prioriterats bort på sista tiden. Jag har inte ens besökt mina favoritbloggar.

Det jag absolut inte har försummat är mina frösådder. Chileplantorna växer och frodas, och jag ska försöka få till ett inlägg om de små liven i helgen på min chilepepparblogg. En del perenner är sådda bla Jätteverbena, Vit mjölkört, Bolltistel och en del gräs. Många fröpåsar står på så-kö och mina händer längtar ständigt efter jord under naglarna.

Dessutom har vi dragit igång projektet renovering av hemmet. När jag får en idé så leder det ofta till "katten på råttan och råttan på repet" osv. Så även den här gången. Ursprungligen var det tänkt att köket skulle få sig en rejäl ansikslyftning. Jag har fått för mig att vi i anslutning till köket ska ha en stort skafferi som man kan gå in i precis som de vi har på torpet. Alltså får vi göra om klädkammaren som ligger bredvid köket till skafferi. Alltså måste det till flera garderober till kläderna och sovrummet vi har nu är alldeles för litet för garderober. Det betyder i praktiken att innan vi kan börja med köket måste vi göra om det lilla sovrummet till arbetsrum och det stora arbetsrummet till sovrum med garderober innan vi kan börja med köket. Visst låter det jobbigt? I helgen ska vi måla tak, spackla väggar och tapetsera det "nya arbetsrummet". Nu är vi på G.....