tisdag 24 januari 2012

Snöläget och Halvsnödagen

Med de två senaste årens vintrar fortfarande färskt i minnet känns den här vintern ganska beskedlig. Det är kanske för tidigt än att ropa hej redan. I vintras kom det stora mängder snö i februari och mars. Förra vintern skottade vi taket tre gånger varav den första takskottningen ägde rum 23 / 1. Igår samma datum tog jag några bilder för att ha som jämförelse. Bilderna är tagna ur lite olika vinklar men skillnaden framgår nog ändå.


Den här bilden tog jag alltså igår 2012-01-23. Det är inte mycket snö på taket och inte på marken heller för den delen. Om jag får bestämma så är det fullt tillräckligt med vinter nu. Så där lagom med snö som skydd för växterna och lagom mycket snö för folk o ta sig fram i.

Den här bilden tog jag 2011-01-23. Den dagen trodde vi i vår enfald att takskottningen och värsta vintern var avklarad för säsongen. Det fortsatte att snöa och snöa och snöa.....

Växthuset 2012-01-23. Lagom med vinter nu...vi behöver inget mer vitt.Växthuset 2011-01-23 och det fortsatte snöa och snöa och snöa.....

I morgon onsdag 25 januari är det "Halvsnödagen". Enligt gammal sägen ska hälften av vinterns snö ha kommit då. Jag önskar mig 5-10 minusgrader, sol och inte en snöflinga till . Det låter väl bra?

14 kommentarer:

 1. Ja man kan bara hoppas att det inte blir värre nu, fullt tillräckligt med snö har kommit, mest senaste dagarna faktiskt. Kul med jämförelsebilder:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Skillnad som natt och dag. Det enda eländiga med det fjuttiga snödjupet är att vi inte kan ha den Stora Snömätartävlingen i år.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina jämförelse bilder! Ja, vem kommer inte ihåg förra vinterns snömassor!!! Nu är det i alla fall lagom vinter med tanke på snödjupet.
  Kram /bea

  SvaraRadera
 4. Jag håller med! Inte en flinga till!

  SvaraRadera
 5. Det är inte klokt hur mycket snö det var förra året hos er, helt galet. Hoppas vi alla slipper den snömängden i år.
  Jag själv har längtat efter varma vårvindar sedan oktober. Har inte än vant mig vid våra vintrar, går det någonsin göra det för en vinterhatare som jag?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Men ... vilken enorm skillnad! Jag kommer ihåg när du visade bilder på det översnöade växthuset. Det var makalöst. Vi hade också mycket snö men långt ifrån så mycket som det var hos er. Vi har fått lite snö men det skulle nog inte skada med lite till, som skydd åt växterna. Jag har sett i prognosen att dom spår kyla till mitten av nästa vecka och stammarna på alla mina rosor är fortfarande gröna. Klängrosorna har jag i varje fall svept in i säckväv så att dom ska få lite skydd. Skulle vara en höjdare om New Dawn skulle klara sig utan att frysa ner i år. När hon blommar rikligt tillsammans med sin kompis, en röd klematis, är hon strålande vacker.

  Ha en skön helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 7. Jisses, vilka snömängder! Här hos oss trodde vi att vintern skulle bli snöfri, men icke... Nu har vi här på åsen ett lager hårdfrusen snö som täcker de stackars snödropparna som just hade börjat blomma. Om ett par dagar är vi inne i februari, värsta vintermånaden, men sedan går det snabbt. Ofta så snabbt att jag i mars står med fröpåsarna i handen och undrar över var februari, såmånaden, tog vägen.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 8. Jisses... kom det så mycket snö förra vintern?! Japp, förstår att du är glad för den lagom mängden i år :) Det var säkert rekord i fjol, även vi i regniga Göteborg hade rejält med snö, jag pulsade upp till låren i snö här hemma i vår täppa.

  Gillar "halvsnödagen", och vi bestämmer att det är så :)

  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 9. Det var lite skillnad det :) Ha en fin fortsättning på helgen Billan!

  SvaraRadera
 10. Här är det mer snö iår än ifjol vinter tyvvärr

  SvaraRadera
 11. Skojigt att se bilder där man tydligt kan jämföra ett år med ett annat!

  SvaraRadera
 12. Hakar på din önskning. Låter mycket bra. Tror du önskan går i uppfyllelse om vi är flera som önskar samma sak?
  Halvsnödagen - oj - vill inte ha lika mycket till. Det räcker nu!!!

  SvaraRadera
 13. Halvsnödagen har jag aldrig hört talas om.

  Vi har inte MYCKET snö, men mera än många ställen runt om kring. Idag har vi dock vinterns köldrekord och har innan haft betydligt mer kyla än hittills i år.

  Jag hoppas din önskan slår in!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera