tisdag 24 januari 2012

Snöläget och Halvsnödagen

Med de två senaste årens vintrar fortfarande färskt i minnet känns den här vintern ganska beskedlig. Det är kanske för tidigt än att ropa hej redan. I vintras kom det stora mängder snö i februari och mars. Förra vintern skottade vi taket tre gånger varav den första takskottningen ägde rum 23 / 1. Igår samma datum tog jag några bilder för att ha som jämförelse. Bilderna är tagna ur lite olika vinklar men skillnaden framgår nog ändå.


Den här bilden tog jag alltså igår 2012-01-23. Det är inte mycket snö på taket och inte på marken heller för den delen. Om jag får bestämma så är det fullt tillräckligt med vinter nu. Så där lagom med snö som skydd för växterna och lagom mycket snö för folk o ta sig fram i.

Den här bilden tog jag 2011-01-23. Den dagen trodde vi i vår enfald att takskottningen och värsta vintern var avklarad för säsongen. Det fortsatte att snöa och snöa och snöa.....

Växthuset 2012-01-23. Lagom med vinter nu...vi behöver inget mer vitt.Växthuset 2011-01-23 och det fortsatte snöa och snöa och snöa.....

I morgon onsdag 25 januari är det "Halvsnödagen". Enligt gammal sägen ska hälften av vinterns snö ha kommit då. Jag önskar mig 5-10 minusgrader, sol och inte en snöflinga till . Det låter väl bra?