lördag 17 december 2011

Advent och Choklad&Chilepepparknäck

En vecka kvar till julafton och jag har svårt att hitta julstämning. För mycket jobb och för lite snö.....
Igår efter jobbet packade mannen och jag in våra kissekattor Pusan och Kajsa i bilen, lämnade staden och begav oss till torpet på jakt efter vila och adventsfrid.
Med hjälp av 20-30 cm vit och fin snö, björkved, levande ljus, änglar i snö och glögg i mugg infinner sig sakta men säkert en släng av julstämning även hos mig. Hoppas bara att jag lyckas hålla kvar känslan i morgon när det är dax att återvända till staden igen. På biltaket kommer vi då att ha med oss årets julgran som vi huggit i dag och mer om vår granjakt kommer i nästa inlägg.


Choklad&Chilepepparknäck:
Jag gör en vanlig knäcksmet av 2 dl grädde, 2 dl socker och 2 dl ljus sirap.
Blandar även i 2 msk fin kakao och en eller ett par hela färska chilefrukter som jag pickat små hål i med en provsticka. Koka knäcken på vanligt vis och ta ev upp chileppepparen efter ett tag om du tycker hettan är tillräcklig. När jag kokade knäcken häromdagen blev jag inte riktigt nöjd med hettan utan tog även i lite av mitt chilepulver när jag smakat av. Jag använde sorten Mini Bonnet från mitt chilepepparträd i vardagsrummet. Mer om frukten kan du läsa här i min ChilepepparMix.

så gott och ha en fin sista advent!