söndag 20 mars 2011

Hälsosamt

Idag har dotter och jag haft en skön söndag på Maskrosens spa. Anläggningen ligger mycket fint till. Högst upp på södra berget på toppen av skidbacken med utsikt över hela staden och Sundsvalls fjärden.

Vi började med att krypa ner i varmbassängen som ligger högst upp. Det ångar från vattnet som är 39-40 grader varmt. Med öppna glasdörrar, eldslågor i gasolkaminen och en fantastisk utsikt..... underbart! Ännu tjusigare är det när det är mörkt och 20 grader kallt ute.

Söndagens outfit, morgonrock och engångstofflor:)

Det är en häftig känsla att sitta där iklädd baddräkt och titta på slalomåkarna i skidbacken.

Det är gott om relaxhörnor där man kan sitta och dricka te och äta frukt eller kanske läsa en bok eller en tidskrift mellan doppen.

Det går åt mycket te och isvatten man svettas ordentligt.
Jag gillar ångbastun som doftar eucalyptus och njuter av att först bli riktigt varm i den 40 gradiga poolen och sedan krypa ner i poolen bredvid som är 10 grader. Snacka om att man får igång blodcirkulationen. Vi började tävla om vem som kunde stanna längst i kallvattnet....rekordet blev över fem minuter. Ingen vann, vi kom överens om att kliva upp samtidigt ingen ville ge sig. Mor och dotter är två tjurskallar som inte ger sig i första taget.....

Det är verkligen avkopplande att slå sig ner en stund efter ångbastu, japansk tvagning, bubbelbad och varm/kalldopp. Jag till och med slumrade till en kort stund och vaknade av mina egna snarkningar:)

Det har varit en fin dag och en skön avslutning på vintern. Om endast ett par timmar är det vårdagjämningen och jag struntar i att snödjupet är 84 cm.
I morgon är det vår!